Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel och supergod rabarberkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En kaka som är väldigt enkel att göra. Man kan byta ut rabarbern mot jordgubbar eller andra bär. Den blir saftig och jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter. Blanda samman ägg, socker och vetemjöl i en bunke. Vispa inte, rör bara tills allt blandats väl. Bred ut smeten i formen. Hyvla smöret med en osthyvel över kakan. Stöt kardemumman i en mortel. Skär rabarbern i cm-tjocka bitar och blanda med majsstärkelse, florsocker och kardemumma. Strö rabarberblandningen och mandeln över kakan. Grädda i 30–35 minuter i mitten av ugnen. Låt kakan svalna före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • compe 20 juli 2009

    ja den var lätt men jag tyckte den blev för söt med 3dl socker så jag kommer att minska på det

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.