En enkel matpaj som jag gör med det vi alltid har hemma och ibland lägger ner något som blivit över från lunchen eller middagen dagen innan.
Instruktioner
- Starta ugnen på 225grader
- Blanda alla ingredienser till degen till en ganska fast deg, ta mer vatten vid behov.
- Kavla ut degen och tryck sedan ned den i formen. Själv skär jag först ut botten efter formen och sedan kanten.
Förgrädda ca 15 min
- Vispa äggen och tillsätt resterande ingredienser. Jag gör ofta sås och det som blivit över från dagen innan häller jag i, denna gång blev det kantarellsås. Det spelar ingen roll om det är grönsaker eller svamp i såsen.
- Lägg osten och hackad bacon i en gryta på svag värme, rör tills osten smält och ta den sedan av plattan.
Skär svampen i fina skivor och paprikan i strimlor.
Häll alla ingredienser i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 25min eller tills stanningen börjar kännas fast.
- Njut med en enkel grönsallad.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar