Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel passionsfruktssorbet

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från värmen så fort det kokar upp. Rör om och se till att allt socker har löst sig.
  2. Tillsätt den urgröpta passionsfrukten till sockerlagen. Häll vätskan genom en sil. Släng kärnorna. Låt sockerlagen svalna något, tillsätt kesellan. Häll upp på portionsformar. Ställ in formarna i frysen och låt stå 1-2 timmar.
  3. Garnera med färska bär och chokladhjärtan vid servering. Chokladhjärtan kan du enkelt göra genom att smälta blockchoklad i mikrovågsugn. Häll upp den smälta chokladen på spritspåse med liten öppning, eller i en strut som du tillverkat av smörpapper. Spritsa hjärtan på smörpapper och låt stelna i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.