Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel Piña Colada Cheesecake

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den här cheesecaken smakar som piña colada utan rom. Det är kombinationen av ananas och kokos som ger en smak av tropikerna. Om du vill cheesecaken en mera vuxen smak kan du tillsätta ½ dl ljus rom alt. ljus rom essens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa citronwaffersen till mellangrova smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm diameter.
  2. Vispa färskost och socker fluffig och smidig med elvisp i en stor bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, vispa kraftigt 1 min efter vart tillsatt ägg.
  3. Blanda gelatinpulver och ½ dl juice i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla ca 5 min. Ställ muggen i en kastrull med sjudande vatten och rör om tills all gelatin är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
  4. Tillsätt kesella och vaniljsocker i ostsmeten och vispa tills allt är väl blandat. Häll i resten av juicen och rör om. Häll försiktigt i gelatinblandningen under fortsatt vispning på låg hastighet.
  5. Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Ställ in formen i kylen och låt stå över natten tills fyllningen stelnat.
  6. Strax före serveringen dekorera cheesecaken med halverade ananasskivor och strö riven kokos över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.