- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 35 minuter
Skriv ut
Tycker du att det verkar omständigt att göra en rabarberpaj? Här får du ett recept på en syrlig och fräsch rabarberkaka som är mycket enkel att baka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm långa bitar.
- Blanda raberberbitarna med kardemumma och 1 msk socker i en skål.
- Vispa samman smör och 2 dl socker poröst. Tillsätt ägget och sedan mjölken.
- Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och blanda ner i äggsmeten. Rör till en smidig smet.
- Tillsätt till sist rabarberbitarna och rör om med en slev.
- Smöra och mjöla en springform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
- Häll rabarbersmeten i formen och grädda kakan ca 30 minuter eller tills kakan fått en gyllene färg och börjar släppa formens kant. Pudra över florsocker och servera rabarberkakan med kall vispad grädde.
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte god kaka, den fick stå inne lite längre bara. Tog en bild och la in. MVH Ulla
Mycket god kaka.Tyvärr mycket lös efter 30 min.Det tog nog över 1 timma innan den blev klar.En klar femma från mig.