Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel rabarberpaj Enkel rabarberpaj
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här pajen är återkommande i vår familj. Min mamma har gjort den så länge jag kan minnas. Eftersom jag har lite svårt att hålla mig till recept kan jag påpeka att jag bakat den med flera olika sorters bär. Tänk bara på att lägga lite potatismjöl över bären om de är blöta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarberna i ca 3 cm bitar. Lägg dem i en smord form. Strö över råsockret. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt sirap och havregryn. "Flocka" röran över rabarberna så jämt som möjligt. Strö över mandelflarn.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 30 min eller till pajen har fin färg.
  3. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp/sås.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • frucaos 14 maj 2008

    Gott, och enkelt. Trevlig detalj med solrosfrön på! Den här kommer nog att göras fler gånger.

  • Lindanemon 9 juni 2008

    Denna kommer jag att göra igen, men tar då mer av "degen".

  • JennyV 14 maj 2011

    Denna var helt perfekt!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.