Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel rabarberpaj med marängtäcke

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mycket god och lättlagad paj som jag älskat sen jag var liten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop margarin och mjöl + äggulorna om man vill, de blir ju ändå över.
  2. Tryck ut degen i en form och lägg i rabarber eller krusbär i önskad mängd. Strö över 1 dl socker. Ibland pudrar jag över lite potatismjöl om jag använder frusna rabarber, eftersom den annars blir lite "vattnig".
  3. Ställ in i ugnen i 30 minuter på 200 grader. Tag ut formen och sänk värmen till 175 grader.
  4. Vispa äggvitorna lite, häll försiktigt ner 1 1/2 dl socker och fortsätt vispa till hårt skum. Bred marängen över pajen och ställ in i ugnen i 10 minuter på 175 grader.
  5. Låt svalna lite och avnjut sedan med vaniljsås!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • klovertraskarna 6 september 2009

    supergod:)

  • Annafbg 15 september 2012

    Jättegod och enkel att göra! Har varit en favorit hela sommaren!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.