En mycket god och lättlagad paj som jag älskat sen jag var liten.
Instruktioner
- Blanda ihop margarin och mjöl + äggulorna om man vill, de blir ju ändå över.
- Tryck ut degen i en form och lägg i rabarber eller krusbär i önskad mängd. Strö över 1 dl socker. Ibland pudrar jag över lite potatismjöl om jag använder frusna rabarber, eftersom den annars blir lite "vattnig".
- Ställ in i ugnen i 30 minuter på 200 grader.
Tag ut formen och sänk värmen till 175 grader.
- Vispa äggvitorna lite, häll försiktigt ner 1 1/2 dl socker och fortsätt vispa till hårt skum. Bred marängen över pajen och ställ in i ugnen i 10 minuter på 175 grader.
- Låt svalna lite och avnjut sedan med vaniljsås!
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
supergod:)
Jättegod och enkel att göra! Har varit en favorit hela sommaren!