Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En mycket god annorlunda chokladtårta med aprikosfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll ner det i smeten. Rör om noga.
  3. Vispa upp äggen och rör ner dem i smeten. Koka upp vattnet och häll det omedelbart i smeten och rör om noga. Detta gör kakan mycket saftig. Häll smeten i en smord och bröad, slät och och rund sockerkaksform, lämplig för tårta. Grädda 30-40 min i nedre delen av ugnen.
  4. Blanda ingredienserna till glasyren i en gryta. Låt chokladen smälta ner och koka upp det hela. Låt glasyren svalna innan den breds på kakan så rinner den inte så mycket.
  5. Låt kakan svalna då den är färdig. Dela kakan i 2 bottnar. Bred ut aprikospurén på en botten och lägg den andra på. Bred chokladglasyren på och över kakan. Ställ tårtan svalt och låt den stelna.
  6. Alternativt delar du kakan i 3 bottnar. Då breder du aprikospuré på en av bottnarna och en del av glasyren på den andra. Resten bredes på och över kakan. Glasyren räcker till det.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mariajarnberg 25 augusti 2011

    Jag har ändrat beskrivningen av hur man gör kakan. Från ursprungsreceptet har jag också angett mått för aprikospurén

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.