Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel saltrulle med ostchips och ruccola

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Hade inte tid att göra en "äkta" då det tar minst 5 dagar så jag fick hitta på något nytt. Gästerna tyckte det var jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in salt och peppar i rullen, sätt den i en gjutjärnsstekpanna i 160 grader tills innertempen är 62 grader. Ta ut, linda in i folie och låt kallna, sen i i kylskåpet tills nästa dag.
  2. Gör sen ostchipsen, sätt ugnen på 200 grader, sätt bakplåtspapper på plåten. Riv Västerbottensost ca 4-5 dl och lägg små högar på plåten och grädda tills de har smält och fått lite färg. Ta ut och låt kallna.
  3. Ta fram rullen och skär den i tunna skivor (ca 4 st/person) lägg upp i ett kärl med lite högre kanter. Blanda marinaden och häll över, ställ tillbaka i kylen minst en timme.
  4. Strax innan servering så lägg upp köttet med lite marinad på, garnera med ostchipsen och ruccolasallad samt lite hackad tomat. Ringla lite olivolja över ruccolan och ev. flingsalt.
  5. Serveras med fördel som förrätt och med ett gott rött vin till samt baguette.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.