Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel skaldjursfond

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kasta aldrig skaldjursskal. Här sitter hemligheten till de riktigt goda skaldjurssåserna.

Ingredienser

Instruktioner

Krossa större skal. Skölj och skär purjolöken i bitar och tomaterna i klyftor Fräs skal och lök i olja i rymlig kastrull några minuter. Tillsätt resten och låt koka i 15 minuter utan lock. Kokar du längre kan fonden bli besk. Tippa allt i en sil och ta vara på all vätska. Den kan sparas som den är eller kokas ihop för mer koncentrerad smak. (Nu är ju skalen borta så det går bra att koka ihop). Om du vill kan du frysa i istärningslåda. Sen är det bara att ta fram när du gör sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.