Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel smörgåstårta

Smörgåstårta är en riktig kalasfavorit! Smörgåstårta är enkelt att göra och den går att variera på en mängd olika vis. Blanda till exempel mörkt och ljust bröd i bottnarna, och fyll den med dina favoritsmaker. En enkel smörgåstårta kan fyllas med en krämig tonfiskröra som breds på i ett tjockt lager mellan bröden. Tonfisken i sig kan smaksättas en rad olika vis, beroende på tycke och smak – purjolök, majonnäs, dijon och ägg är bara en bråkdel av alla goda tillbehör som passar till tonfisk i smörgåstårta. Vill du hellre göra en enkel smörgåstårta med skinka eller annat smörgåspålägg blir det också riktigt gott! Kombinera med ost och grönsaker och du har en fulländad smörgåstårta att bjuda på vid nästa kalas!


Koka äggen ca 7 min, låt svalna under kallt vatten, Skala och fin hacka dem. Skär crabbsticksen i ganska grova bitar och hacka rödlöken. Blanda samman alla ingredienser smaka av med flytande citron s...

20 min
4
1

Skär formbrödet på längden och putsa alla kanterna. Bred kräftost på den första skivan. Täck med nästa skiva. Blanda majonnäs med crème fraiche och en burk rensad krabba. Bred detta på nästa lag...

6-8

Till fyllningen: Vispa grädden. Blanda gräddfil, citronmajonnäs, vispad grädde, tomatketchup, bostongurka, gräslöken, svartpeppar i en skål. Öppna tonfiskburkarna och - tryck till med locket - så...

1 h 30 min
6-8
19

Dela botten i två delar. Första botten: Bred på leverpastej jämt över botten. Fyllning: Vispa 3 dl vispgrädde, inte för hårt, det ska mer saker i. Rör ner nästan hela paketet räkost i grädden,...

18

Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och en liten skvätt soja....

6

Häll av vattnet från tonfiskburkarna. Blanda alla ingredienser till en enda stor röra. Röran skall räcka att täcka 3 lager på tårtan. Tag 2 hönökakshalvor och lägg ihop så den blir rund. Stryk...

5

Skär bort alla kanter på brödet. Lager 1: Hårdkoka 10 av äggen. Lägg 12 skivor bröd på en ugnsplåt. Skala och hacka äggen, blanda dem med kaviar och 1 dl vispgrädde. Bred ut det på brödet. L...

20
4

Hacka den gula löken fint, blanda i tonfisk, grädde och orginal majonnäsen till en smet. Häll på blandningen mellan bröden och låt stå ett dygn i kylskåpet ( den blir krämig & god ) Dagen efter...

30 min
6
1

Börja med grundsmeten. Vispa grädden ganska hårt och blanda i crème fr. och majo. Blanda i de olika fyllningarna i 3 skålar. Lägg ut 3 skivor bröd, och stänk på lite kallvatten innan fyllningen läg...

1 d
12
1

Ta fram elvispen. Skär pastejen i lite mindre bitar och ha ner i en bunke. Tillsätt bostongurkan och grädden, vispa till en fin smet. Räcker till 2 lager ungefär....

15 min
10-12

Börja med att blanda ihop de olika fyllningarna. Hacka äggen och skaldjuren. Klipp gräslöken. Ta så mycket curry du vill, jag brukar ta tills fyllningen fått lite färg. Lägg 2 brödhalvor på ett tårtf...


Lägg ihop 2 halva Polarkakor till en botten. Blanda 2 dl crème fraiche, 2 dl majonnäs, de hårdkokta hackade äggen och crabfish. Bred röran över kakorna. Lägg på ytterligare 2 halvor. Blanda 1 1/...

16

Skär bogköttet i tunna skivor som strimlas och skärs i småbitar. Dela gurkbiten på längden och skrapa bort kärnorna med en tesked. Strimla och skär gurka, purjolök och paprika i småbitar. Grovriv o...

20 min
4

Fyllning 1: Lägg ut en rund polarkaka. Blanda leverpastejen med den hackade smörgåsgurkan, man kan blanda lite ovispad grädde i leverpastejen så går det lättare, bred på lock 1. Lägg på lock 2 av en r...


• Tärna bacon o skinka. Fräs i en stekpanna o lägg över i en gryta. • Tärna paprika, hacka lök, pressa vitlök o fräs detta tillsammans med svamp. Lägg över i grytan. • Häll cremefraichen i grytan....

30 min
4
8

Ta en stor plåt eller bricka och lägg ut 3 ½ brödsivor åt ett håll och 4 skivor åt andra hållet så plåten blir täckt. Om du vill kan du skära av kanterna. Bred smör på alla brödskivorna på alla 3 la...

20-25
5

Börja med att skära bort kanterna på rostbrödet. Sedan skalas räkorna, crabsticken skärs i små bitar och hälften av räkorna klipps ner. Vispa grädden rätt hård och rör sedan försiktigt i crème frai...

10
2

Skär bort kanterna på brödet. Lägg brödskivor, fyra och fyra. Häll av räkor och blanda alla ingredienser till fyllningen i en bunke. Bred ut hälften av fyllningen på första lagret bröd. Lägg på...

40 min
4
1

Lägg hönökakorna två och två så de bildar en rund botten. Blanda alla ingredienser till en smet. Bred hälften över brödet. Täck med ett nytt lager bröd. Bred på resten av smeten. Lägg på ett lager...


Låt tonfisken rinna av i en sil, mosa sedan den. Finhacka en rödlök och knippen med dill och blanda ner detta i tonfisken tillsammans med crème fraichen, och rör ihop allt. Salt och peppar efter eg...

4-6
4

Vispa upp grädden i en bunke, blanda sedan i majonäsen, senap, tonfisk/skinkan, purjolöken och riktligt med dill & persiljan. Lägg upp polarkakan och bred på blandningen på två våningar. Kläm ihop...


Rensa böcklingarna och var noga med att få bort alla småben. Eller var lat och köp böcklingfiléer. Lägg i en mixer och kör till det är en grynig massa. Tillsätt gräddfilen och kör till det är en sl...

10 min
6-8

Skär bort kanterna på brödet. Blanda samman fyllning 1 bre på brödet Lägg på bröd. Smöra och bre på senap. Täck med ostskivorna. Smöra den tredje brödskivan och lägg den på osten. Tryck ihop...

30 min
8-10

Strimla hälften av laxen i tunna strimlor och hacka räkor. Hackan romansalladen i mellangrova strimlor (skölj och låt nästan torka ). Finhacka rödlöken. Blanda majonnäs med keso tills det blir lag...

20 min
1-40

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.