Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel smörgåstårta

Smörgåstårta är en riktig kalasfavorit! Smörgåstårta är enkelt att göra och den går att variera på en mängd olika vis. Blanda till exempel mörkt och ljust bröd i bottnarna, och fyll den med dina favoritsmaker. En enkel smörgåstårta kan fyllas med en krämig tonfiskröra som breds på i ett tjockt lager mellan bröden. Tonfisken i sig kan smaksättas en rad olika vis, beroende på tycke och smak – purjolök, majonnäs, dijon och ägg är bara en bråkdel av alla goda tillbehör som passar till tonfisk i smörgåstårta. Vill du hellre göra en enkel smörgåstårta med skinka eller annat smörgåspålägg blir det också riktigt gott! Kombinera med ost och grönsaker och du har en fulländad smörgåstårta att bjuda på vid nästa kalas!


Börja med att göra den 1:a fyllningen genom att mixa de avrunna bönorna med citronsaften till en slät kräm. Fyllning 2 görs genom att mixa de avrunna soltorkade tomaterna med cream cheese till en kräm...

6-8

Skär bort kanterna på franskan. Blanda crème fraiche och fetaost. Lägg ett lager med cirka 9 stycken bröd och bred på crème fraiche-blandningen. Fortsätt med ett lager med bröd, ett lager med mimos...

4-6

Strimla eller hacka löken och stek den i lite smör.Låt svalna. Hacka ansjovis och ägg. Blanda ansjovis,lök,äggoch creme fraiche till en röra. Kantskär bröden och lägg två bredvid varandra. Bred öv...

1 h
4

Smöra tårtbottnen.Hacka kassler och purjolök. Strö det över. Blanda créme fraiche och kryddor och ringla blandningen över.Strö till sist över riven ost. Gratinera i 200* tills tårtan fått fin f...

2-10

1 bröd Smält matfettet, häll i filmjölken och låt den bli fingervarm, ca 37 grader. Smula jästen och rör ut den i degspadet. Blanda i sirap, kryddor, rågmjöl, och det mesta av vetemjölet. Arbet...


Vispa grädden lätt, blanda ut till en jämn smet med majonnäsen. Hacka gurkan, skala och mosa äggen med en gaffel. Rör ut i smeten tillsammans med skinkan, gräslöken och persiljan. Lägg ut 6 rost...

30 min
6

Denna tårta förbereder du dagen innan servering. Dag 1: Låt tonfisken rinna av i durkslag. Vispa grädden fast. Majonnäs och bostongurka blandas i grädden. Smaka av, den ena smaken ska inte ta...

1 h 30 min
8

Blanda ihop alla ingredienser. Fördela hälften av fyllningen emellan den utvikta Polarkakan och resten ovanpå. Garnera med ex. hårdkokt ägg, tomat, citron, dill, räkor... TIPS! Fyll den gärna dag...

8-10
5

Börja med att skära bort alla kanter på brödet och sen läggs ett lager bröd på en plåt med smörgåspapper eller på det fat du vill servera det på, lägg då smörgåspapper precis i kanten för att skydda f...

10
4

Blanda leverpastej, bostongurka & grädde. Smöra de två första halvorna och bre på pastejblandningen. Blanda philadelfiaosten med hackad skinka och bre på nästa lager. Översta lagret toppa med majonäs...

30 min
8
3

Häll vattnet av tonfisken och finfördela den. Strimla purjolöken fint. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Kantskär brödet och lägg på en stor bricka. Bred en tredjedel av fyllningen på brödet...

1 h
10
2

Skiva löken tunt, stek på svag värme tills den blir gyllenbrun. Låt kallna. Kantskär brödet och smörj en långpanna med lite olja och täck pannan helt med brödet. Rör ihop majonnäs och gräddfil, bla...

45 min
8-10
2

Bryn färsen i en stekpanna. Tillsätt salt, svartpeppar, chilisås och grädde. Låt koka tills det blir simmigt. Ta 2 st hönökakor, bred smör på båda sidorna och lägg dem på ett fat. Lägg på köttröra...

1 h
6
2

Vispa grädden men inte för mycket, ska vara rätt så lös. Lägg i majonnäs, lök, tonfisk och dill och rör om. Lägg upp två halvmånar bröd, så det blir en rund smörgåstårta. Bred på en tredjedel av...

15 min
6-8
1

Koka ihop alla ingredienser till en fast sås, bred på såsen på hönökakorna som tre lager. Garnera med tomater, pizzakrydda och riven ost. Gratinera i 250ºc tills osten smält....

45 min
4-6
1

Klipp baconskivorna i små bitar. Finhacka purjon och skiva champinjonerna. Stek bacon, purjo och champinjoner. Blanda ner creme fraiche och smaksätt med salt och peppar. Fördela fyllningen på 2 br...

30 min
2-3
1

Lägg två hönökakor bredvid varandra. Blanda creme fraiche, majonäs, salt och tonfisk. Bred på hönökakorna. Lägg på de två sista hönökakorna. Blanda creme fraiche, majonäs och salt. Bred på. Ska...

30 min
6-10
1

Gör en stuvning av på fyllning 1 och lägg denna på botten. Rör ihop fyllnng 2 och lägg på nästa lager Garnera på toppen med skivad tomat och ost. Grädda i ugnen i 200 C i ca 20min...

30 min
8-10
1

Sätt ugnen på 200 grader Klipp baconet i små bitar och finhacka purjolök och champinjoner. Stek bacon, purjolök och champinjoner. Blanda det med cremé fraiche och smaksätt med salt och peppar. För...

30 min
2-4
1

Bottnar: Smula ner jästen i en bunke, ljumma mjölken och oljan och häll över den. Blanda. Rör ner resten av ingredienserna och arbeta ihop degen. Låt degen jäsa i 30 min. Dela i 2 delar och lägg i...

2 h 30 min
6-8
1

Hacka smörgåsgurkan och blanda med morötterna, crème fraichen och purjolöken. Lägg två halvmånar bröd bredvid varandra så tårtan blir rund. Bred fyllningen på botten, lägg över två halvmånar och bred...

30 min
10

Fyllning 1: Låt tonfisken rinna av väl och dela den i små bitar. Skär äpplena i små tärningar Smaksätt gräddfil-majonäs med senap, salt och peppar och rör ner tonfisk, äpple, purjolök och gurka....


Vispa grädden lika hårt som till tårta. Blanda i majonnäsen och smaka av med citronpeppar. Blanda med tonfisk och hackad purjolök. Bred på bottnarna samt överst (det ska bli 3 lager). Låt stå ö...

4-6

Bred tunt med smör på brödskivorna. Bred legymsallad på den första skivan Täck med den andra skivan och bred räksallad på denna. Lägg över den skivan. Lägg den sista skivan överst och bred champi...

25 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.