Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel Tiramisu

(1 kommentar)  
Skriv ut

Tiramisú är en Italiensk dessert som ungefär betyder 'pigga upp mig',

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret. Vispa sedan till en jämn och ljusgul smet. Tillsätt mascarpone och rör eller vispa till en jämn blandning.
  2. Häll kaffet i en vid djup tallrik som det är lätt att doppa hela kexet i. Doppa kexen ett i taget i kaffet och lägg sedan det blöta kexet i en form.
  3. OBS! När du doppar, doppa bara en jättekort stund, ca 1-2 sekunder och bara på undersidan av kexet. Det ska inte bli genomblött. Kexet suger snabbt åt sig vätskan. Dela kexen i hälften.
  4. Börja med att lägga en halva (av kexen) i botten av ett litet glas (jag använde ikeas små vinglas) och klicka över en matsked av mascarpone smeten.
  5. Lägg sedan på två halvor bredvid varandra och klicka över en matsked av mascarpone smeten.
  6. Lägg på två till halvor bredvid varandra och klicka över en matsked mascarpone. Sikta slutligen över kakao. Upprepa denna process på de 3 restrerande glasen. (det går jätte fort om du radar upp alla glasen och gör de samtidigt).
  7. Låt stå i kylskåpet i minst 1 timma men helst över natten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • missQ 20 november 2011

    Det var gott, men mäktigt. Vi hade inga kex, men däremot en bit saffranssockerkaka som vi tog så det blev lite saffransinspirerat. Vanlig sockerkaka hade nog varit bättre, och om jag hade haft det hemma hade jag tagit i lite kaffelikör i kaffet också innan jag doppade kakorna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.