Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lite jobb och mycket gott =) Tips! Om man har kycklingvingar är det perfekt att tillreda såhär och ha som plockmat. Strunta då i såsen.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg de frusna Kycklinglåren direkt på ugnsplåten(ta den med höga kanter) Krydda runt om. Häll soja stänkvis över samt även på plåten. Pressa vitlök över och även på plåten. Avsluta med att ta ca 5 dl vatten och häll på plåten. Sätt in i 200-225 gr varm ugn ca 1 timme. Ös gärna kycklingen ett par gånger under tiden. När köttsaften är klar(jag brukar skära i köttet så jag är säker på att det är klart) silar man stekspadet och använder det som grund i såsen. Red med mjöl eller creme fraiche. Vill man ha den lite syrligare tar man Turkisk yoghert. Servera till ris eller bara en grönsallad eller bägge och brytbröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maahl 24 februari 2009

    Mycket gott, jag använde torkad vitlök och skvätte på lite sweet chilisås också. Enklaste sättet att tillaga några kycklingskånkar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.