Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel vaniljfluff till paj!

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Ibland blir man sådär jättesugen på paj, och så har man ingen vaniljvisp i kylen, det är ju ett måste i det här huset, att äta paj med vaniljvisp alltså. Då kan man enkelt göra en själv som smakar precis lika gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Vispa sedan grädden lagom hårt, och rör försiktigt ner den i äggsmeten. Tillsätt vaniljsockret (sikta det om det behövs). Ställ riktigt kallt en stund.
  2. Den här vaniljfluffen ska helst ätas upp på en gång, eller åtminstone samma dag,för om den står för länge i kylskåpet så lägger sig äggen som en otrevlig gul smet i botten och det ser inte längre så gott ut...det går att vispa upp den igen, men jag skull inte rekommendera det. Fast å andra sidan vem brukar få rester av vaniljsås ;-)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tina_S 2 april 2008

    Tack! eftersom jag inte tål vanlig vaniljvisp (är laktosintollerant) så testade jag detta recept med laktosfri vispgrädde. Blev super gott!

  • Okänd 23 september 2008

    Underbar vaniljsås! Tack så mycket :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.