Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkelt dinkelbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett enkelt bröd att baka, man kan ta ljust dinkelmjöl eller grovt båda är lika gott.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en grop i mitten. Smula ner jäst, samt lite vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Rör ner resten av vattnet, bearbeta den lösa degen väl. Låt jäsa 30 min. Häll degen i 2 smorda avlånga brödformar Jäs 30 min igen. Grädda i 250 grader 15 minuter, sänk till 200 och grädda ytterligare 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sikaal 21 augusti 2009

    Jättegott, men något smuligt! Gjorde på hälften fullkorn och hälften siktad dinkel/spelt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.