Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkelt fullkornsbröd

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Detta är ett mycket enkelt bröd att baka samtidigt som det både är nyttigt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

1. Ljumma filen fingervarm (37 grader) och rör ut jästen. 2. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahammjöl. Degen ska vara kladdig. Låt den jäsa 30 minuter. 3. Fördela degen i två smorda formar (1½ liters) och sätt in dem i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader. 4. Grädda i 1 timme, täck med folie och grädda 45 minuter till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • EowynUndomiel 21 oktober 2008

    Ska definitivt testas ;)

  • icka80 6 augusti 2009

    Supergott! Tack för receptet

  • rutingeson 21 oktober 2009

    Hej! Menar du egentligen solroskärnor? Frön är ju hela kapseln som är ganska svårtuggade.

  • neumuenster 12 november 2009

    Hej Blev inte als nöjd med brödet. Mycket kompakt, nästan inga gäsningsbubblor i brödet, utvändigt mycket hårt skal runt om. smaken var sådär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.