Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkelt gott bröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Bara knåda ihop, låta jäsa sedan hälla ut på plåten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vatten och mjölk till ca 45 grader.
  2. Häll i en bunke med rund botten, tillsätt jästen blanda i resten av ingredienserna, arbeta ihop med elvisp med degkrokar. Pudra över lite mjöl och låt jäsa till dubbel storlek ca1 1/2 timme.
  3. Häll upp på en plåt med papper.
  4. Ställ längst ner i ugnen 275 grader i 10 min, sänk till 175 grader i 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lillaknas 11 maj 2010

    Om man vill kan man byta ut mjölet mot vetemjöl special men då blir inte brödet så segt men det blir smakrikare och nyttigare:)

  • Lillaknas 11 maj 2010

    mot vetemjöl special fullkorn ska det vara. blanda gärna i lite solrosfrön så blir det ännu godare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.