Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkelt surdegsbröd

(1 kommentar)  
Skriv ut

En god och bra genväg till surdegsbröd...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jästmix, rågmjöl och det mesta av vetemjölet i en bunke.
  2. Värm yoghurten till 40°.
  3. Häll i yoghurt, kummin, salt, smör och sirap i mjölblandningen.
  4. Arbeta degen smidig, ca 10 min.
  5. Låt den jäsa ca 45 min.
  6. Sätt ugnen på 225°.
  7. Dela degen i två delar och forma till limpor. Pensla med vatten och rulla i grovt rågmjöl.
  8. Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca 45 min.
  9. Sänk temperaturen till 200°.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min.
  11. Låt bröden svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • yvben 12 februari 2010

    Tror du det går att baka med mjölkfri yoghurt? Låter så gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.