En god och bra genväg till surdegsbröd...
Instruktioner
- Blanda jästmix, rågmjöl och det mesta av vetemjölet i en bunke.
- Värm yoghurten till 40°.
- Häll i yoghurt, kummin, salt, smör och sirap i mjölblandningen.
- Arbeta degen smidig, ca 10 min.
- Låt den jäsa ca 45 min.
- Sätt ugnen på 225°.
- Dela degen i två delar och forma till limpor.
Pensla med vatten och rulla i grovt rågmjöl.
- Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca 45 min.
- Sänk temperaturen till 200°.
- Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min.
- Låt bröden svalna på galler.
Publicerat den
12 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tror du det går att baka med mjölkfri yoghurt? Låter så gott.