Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkelt vitlöksbröd

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Snabbt och väldigt gott. Går lika bra att grilla som att köra i ugnen. Men var beredd att plocka dom från grillen snabbt för dom får färg väldigt fort. Om man vill, finns det olja som redan är smaksatt med vitlök när man köper den, det funkar också om man vill göra det ännu lättare för sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250.
  2. Häll upp olivoljan i ett glas eller liknande och pressa i vitlöksklyftan.
  3. Skär brödet i trekanter eller i annan önskad form.
  4. Pensla brödet på båda sidor med vitlöksoljan och strö sedan över flingsalt och oregano.
  5. Kör dom på en plåt i ugnen tills de fått en gyllene färg. (ca 7 minuter eller så)
  6. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Kakan1986 7 oktober 2011

    Godaste vitlöksbrödet jag nånsin gjort, en klar 5:a från mig!

  • kakmagen 24 augusti 2012

    Gott och rätt billigt! Perfekt om man ska bjuda hem folk och har liten budget...Billigare än vitlöksbaugetter.. Råkade salta mina alldeles för mycket, men nästa gång blir dom säkert perfekta!!! :)

  • grashoppan75 20 juli 2013

    Mycket gott med oregano! Hyvlade över lite parmesan också.

  • elvira75 21 augusti 2013

    använde du bakplåtspapper under lr direkt på plåten?? :)

  • kickan51 28 december 2013

    Tack! Det enklaste kan vara det godaste. Kickan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.