Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla bärtårtan

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Tårtan vart helt suveränt god. Vi hade i lite extra marsansås och hade grädde och strössel runt, det tyckte barnen mycket om. Använde florsocker med jordgubbssmak till sockerglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den understa botten på ett fat. Gör vaniljkrämen. låt stå kallt i 10 minuter. Bred ut krämen på tårtbotten.
  2. Lägg på nästa botten. Fördela jordgubbarna jämnt. Bred över lite jordgubbssylt. Bred på vispad grädde. Lägg på nästa botten.
  3. Blanda florsocker och vatten eller mjölk till en jämn smet. Smaksätt genom att byta ut vätskan mot samma mängd saft. (koncentrat). Färgsätt med med lite hushållsfärg. Bred glasyren över tårtan och ställ kallt några timmar.
  4. Skölj och rensa bären. Låt torka på hushållspapper. Dela dem ev och fördela ovanpå tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.