Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla brödet

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Lättbakat bröd som är godast nygräddat.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk 30-45 min. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen med händerna så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med kniv. Låt degen jäsa ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Lägg på ett galler och låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zonale 8 juni 2008

    Mycket lättbakat och gott. Hade ingen kesella hemma och tog grekisk youghurt i stället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.