Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla fiskbiffar med dillsmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sej eller torsk kan ersätta koljan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör och dill, forma en rulle i plastfolie och kyl.
  2. Skala potatis, koka den mjuk och slå bort vattnet. Mosa lätt med stilla elvisp. Värm mjölken någon minut i mikron, elvispa ner den lite i sänder på lågt varv. Smaksätt moset med salt och peppar och vänd i ärterna.
  3. Lägg grovskivad fisk med potatismjöl, 3/4 tsk salt och ett par duttar cayennepeppar i mixern. Finstöt rosépepparn och tillsätt den. Kör mixern tills färsen är blandad. Forma åtta (slarviga) biffar och vänd dem i ströbröd. Stek i smör på dryg medelvärme 3-4 minuter på varje sida. Servera fisken het med dillsmör på och ärtmos till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.