Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla frukostbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Bakade dessa när jag arbetade på dagis och använder de ingredienser som finns att tillgå. De är mycket goda och väldigt lätta att göra. Det är svårt att vara exakt i ingredienserna men man märker det lätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm degvätskan, och häll den över den smulade jästen. Häll sedan in de ingredienser som du vill använda, Mjölken går att ta bort helt om man t ex inte tå den, vill du t ex inte ha så mycket vetemjöl ökar du rågsikten. Vill du inte ha havregryn ökar du av något annat, Låt sen degen jäsa 30-40 minuter.
  2. Rulla ut den till en lång rulle, dela den i bitar och lägg på smörad plåt,, eller bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30-40min. (Alltid bättre ju längre det jäser)
  3. Grädda i 225 graders ugn i ca 10 min I mitten av ugnen. Obs! det blir mycket bröd och går jättebra att frysa

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bragmor 18 september 2015

    Bakade dessa igår. Insåg innan jag började att mängden mjöl. gryn och vetekli till 1,5 liter vätska, inte skulle bli deg, snarare soppa. Ökade mjölet massor, säkert till det dubbla! Bullarna blev goda, och många - 60 st! Absolut inte ett recept för nybörjare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.