- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Ett recept jag fann på baksidan av en havregrynsförpackning.
Instruktioner
- Tips! Jag tar alltid minst en dl havregryn i de flesta bröd jag bakar. Det ger en mycket god smak och saftigare bröd som inte smular så lätt.
- Rör ut jästen i litet av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, havregryn och linfrö. Rör om och låt svälla i ca 15 min.
- Tillsätt vetemjölet, men spara ca. 1 dl till utbakningen. Arbeta degen i 5 minuter i maskin eller i ca 10 minuter för hand. (Bra armträning!) Strö över litet vetemjöl och låt jäsa övertäckt i ca. 1 h.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig med resten av mjölet. Dela degen i två bitar och forma dem till runda eller ovala bröd. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa i ca. 30 minuter.
- Skåra bröden med en vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 25 minuter. Lägg bröden att kallna utan duk.
Publicerat den
22 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
får man fråga.. hur varm skall ugnen vara....?