På sommaren kan man ha mycket roligt vid grillen. Dessa läckra, små grillspett kan förvaras i kylskåpet tills det är dags att grilla.
Instruktioner
- Skrubba potatisen och koka den med kummin i vatten som nätt och jämnt täcker potatisen, 15-20 minuter, beroende på färskheten eller tills den är nästan färdig. Ta bort kastrullen från plattan och låt potatisen rinna av.
- Koka upp vatten i en kastrull. Stick hål i korven med en gaffel, lägg ner den i det sjudande vattnet. Låt korven sjuda 5 minuter. Ta upp korven och låt det svalna.
- Borsta svampen ren. Skölj paprikan och dela den i munsstora bitar. Skär korven i 2 cm stora bitar. Varva korv, potatis, svamp och paprika på spetten.
- Blanda olja, paprikapulver, salt och peppar i en skål. Pressa ner vitlöksklyftan. Pensla spetten med marinaden och låt ligga i 10 minuter.
- Grilla eller stek spetten, ca 6 minuter. Vänd på dem så att de blir jämnt grillade.
- Servera med "grillsallad" (se annat recept) och "Grillsås med paprika" (se annat recept).
Publicerat den
4 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar