Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla korvspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På sommaren kan man ha mycket roligt vid grillen. Dessa läckra, små grillspett kan förvaras i kylskåpet tills det är dags att grilla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen och koka den med kummin i vatten som nätt och jämnt täcker potatisen, 15-20 minuter, beroende på färskheten eller tills den är nästan färdig. Ta bort kastrullen från plattan och låt potatisen rinna av.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Stick hål i korven med en gaffel, lägg ner den i det sjudande vattnet. Låt korven sjuda 5 minuter. Ta upp korven och låt det svalna.
  3. Borsta svampen ren. Skölj paprikan och dela den i munsstora bitar. Skär korven i 2 cm stora bitar. Varva korv, potatis, svamp och paprika på spetten.
  4. Blanda olja, paprikapulver, salt och peppar i en skål. Pressa ner vitlöksklyftan. Pensla spetten med marinaden och låt ligga i 10 minuter.
  5. Grilla eller stek spetten, ca 6 minuter. Vänd på dem så att de blir jämnt grillade.
  6. Servera med "grillsallad" (se annat recept) och "Grillsås med paprika" (se annat recept).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.