Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla linsbiffar

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel vegetarisk husmanskost, passar perfekt till potatis, brun sås och lingonsylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka linserna, gärna i buljong, ca 10 minuter. Hacka under tiden löken. Häll av överflödigt vatten från linserna när de kokat färdigt. Blanda linserna med ägget, mjölet och löken. Rör om och smaka av med salt och peppar. Om du vill ha lite starkare smak, prova med chilipeppar eller cayennepeppar.
  2. Forma till biffar (det är lättast att forma dem i stekpannan) och stek i 5 minuter per sida.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Bamsesemla 1 juni 2008

    SUPERGODA!!!!

  • Opium 10 augusti 2008

    Väldigt goda och enkla att göra!

  • Amalia50 6 oktober 2009

    Mums jättegoda linsbiffar

  • Boobiebird 16 mars 2010

    Jättegoda linsbiffar! Hade i lite riven morot i också och det gick bra!

  • Bappi 9 mars 2012

    Enkla att göra men smaken föll mig inte alls i smaken. Nej jag håller mig till mina linsburgare som jag hittade på nätet. /kram Ps Kokade dem i buljong men åt bara en och slängde resten

  • Linlock 27 september 2012

    Tack för ett bra recept, idag har jag serverat dessa med klyftpotatis och svampsås på skolan jag jobbar till 100 hungriga barn. Jättegott!!!

  • Emmelie 3 oktober 2019

    Supergoda och enkelt, inga krusiduller. Kokade inte i buljong men med salt, hade lite tomatpure i smeten. Nom nom nom

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.