Snabba och enkla morotsbullar utan jäst! Edit: Fick i min inbox om att smeten är galet kladdig, kan inte själv för tillfället pröva om receptet men om fallet så skulle vara gör läs svaret: " Problemet med dom är att det är utan jäst. Gör du med jäst, så vitt jag vet blir den kladdig när smeten är klar och sedan låter man ju den jäsa och då jäser den upp sig och är fast och bra Här är det ju med bakpulver och det blir mer kladdigare en vad dom brukar bli med jäst. Dom är nog lite svårt att rulla till bollar men om man blöter händerna lite och tilsätter 1 dl till i smeten och sedan rullar dom med blöta händer och med lite vetemjöl på klumpen du rullar bör det gå bättre."
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Receptet låter gott. Hur många bullar bör man ta ut på den satsen? Hälsningar från novisen vid bakugnen
Verkar bli gott och gå snabbt att baka utan jäst. Tillsätter man morötterna före mjölet? Behöver havregryn bearbetas innan man tillsätter det? Går det att endast använda vanligt vetemjöl utan spec.mjöl? Saknar ofta det i fritidshuset. Tack för receptet.
Oj vad goda dom var=) Tack så mycket för receptet! Emillovisa jag använde bara vanligt mjöl och jag tyck det gick bara fint=)
Ska det verkligen vara 2 msk bakpulver?
Havregrynet och morötterna tillsätter du vid, Tillsätt mjölken, och sedan vetemjölet, havregrynet och morötterna. Ska se om jag kan lägga in det i receptet.