Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla Morotsbullar utan jäst

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Snabba och enkla morotsbullar utan jäst! Edit: Fick i min inbox om att smeten är galet kladdig, kan inte själv för tillfället pröva om receptet men om fallet så skulle vara gör läs svaret: " Problemet med dom är att det är utan jäst. Gör du med jäst, så vitt jag vet blir den kladdig när smeten är klar och sedan låter man ju den jäsa och då jäser den upp sig och är fast och bra Här är det ju med bakpulver och det blir mer kladdigare en vad dom brukar bli med jäst. Dom är nog lite svårt att rulla till bollar men om man blöter händerna lite och tilsätter 1 dl till i smeten och sedan rullar dom med blöta händer och med lite vetemjöl på klumpen du rullar bör det gå bättre."

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finriv moroten på rivjärn. Använd de små hålen. Sätt ugnen på 220 grader. Blanda sirap olivolja salt & bakpulver. Tillsätt mjölken, och sedan vetemjölet. Arbeta ihop degen, antagligen via maskinen eller för hand. Rulla till små bollar, lägg dom på bakplåtspapper och platta sedan ut dom lite.
  2. In i ugnen 220 grader i cirka 15 minuter. Efter halva baktiden, pensla lite salt och vatten som du blandat ihop. Det ger dom en krispig yta. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lismatklubb 2 februari 2012

    Receptet låter gott. Hur många bullar bör man ta ut på den satsen? Hälsningar från novisen vid bakugnen

  • emillovisa 2 februari 2012

    Verkar bli gott och gå snabbt att baka utan jäst. Tillsätter man morötterna före mjölet? Behöver havregryn bearbetas innan man tillsätter det? Går det att endast använda vanligt vetemjöl utan spec.mjöl? Saknar ofta det i fritidshuset. Tack för receptet.

  • Inariah 2 februari 2012

    Oj vad goda dom var=) Tack så mycket för receptet! Emillovisa jag använde bara vanligt mjöl och jag tyck det gick bara fint=)

  • 19Sofi91 20 februari 2012

    Ska det verkligen vara 2 msk bakpulver?

  • timpel 24 mars 2012

    Havregrynet och morötterna tillsätter du vid, Tillsätt mjölken, och sedan vetemjölet, havregrynet och morötterna. Ska se om jag kan lägga in det i receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.