Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla morotsrutor

(1 kommentar)  
Enkla morotsrutor Enkla morotsrutor
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Gott morotsbröd som barnen älskar. Bakas enkelt och snabbt i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finriv morötterna.
  2. Smält smöret och häll i mjölken. Värm tills det är fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, morötter, salt, sirap och mjölet. Rör ihop till en deg och jäs ca 30 minuter under bakduk.
  3. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Platta ut degen i en smord långpanna. Skär den i 24 bitar och nagga den.Jäs igen ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Tag brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sessa79 6 september 2010

    Blev jättegott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.