Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla munkar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Munk, donut eller flottyrkrans, kärt barn har många namn. Det här är ett klassiskt svenskt recept. Tröttnar man på det kan man byta ut garneringen till vad som helst, bara det är sött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölken.
  2. Smält smöret och rör ner i smeten.
  3. Blanda nästan all mjöl och bakpulvret. Vänd ner blandningen i smeten.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta i det mjöl så att degen blir fast.
  5. Rulla ut till långa och smala längder. Dela degen i 15-20 cm långa bitar och forma till kransar.
  6. Värm kokosfettet till 180 grader i en kastrull. Fritera några kransar åt gången tills de blir guldbruna.
  7. Låt rinna av på hushållspapper och rulla i strösocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.