Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enklaste äppelkakan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna kaka är mycket snabb att baka - med hjälp av färdig kakmix tar det bara 15 minuter. Äppeljuicen gör kakan extra saftig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Blanda äppeljuicen med äppelklyftorna i en kastrull och koka upp på hög värme. Sänk till låg värme och låt sjuda tills äpplena juknar, ca 5 minuter. Låt äpplena rinna av och spara ½ dl av äppeljuicen.
  2. Smält matfettet och blanda det med farinsockret och ½ dl äppeljuice. Blanda väl. Häll blandningen i bottnen av en form som är 22 cm i diameter.
  3. Lägg hälften av äppelklyftorna i sockerblandningen längs formens kant så att de överlappar varandra.
  4. Blanda sockerkaksmixen med vatten till en jämn smet. Häll smeten ovanpå äpplena och lägg resten av äpplena ovanpå smeten.
  5. Baka kakan i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut den och sätt på ugnens grill. Sikta florsocker över kakan och ställ in den under grillen tills sockret blivit gyllene, 1-2 minuter. Garnera med lite extra florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sockertopp 8 juni 2010

    Den där är riktigt god och smakrik! Supersmidigt att ha ett paket mix i skafferiet ifall man får oväntat besök och äpplena ligger i fruktskålen och väntar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.