Denna kaka är mycket snabb att baka - med hjälp av färdig kakmix tar det bara 15 minuter. Äppeljuicen gör kakan extra saftig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Blanda äppeljuicen med äppelklyftorna i en kastrull och koka upp på hög värme. Sänk till låg värme och låt sjuda tills äpplena juknar, ca 5 minuter. Låt äpplena rinna av och spara ½ dl av äppeljuicen.
- Smält matfettet och blanda det med farinsockret och ½ dl äppeljuice. Blanda väl. Häll blandningen i bottnen av en form som är 22 cm i diameter.
- Lägg hälften av äppelklyftorna i sockerblandningen längs formens kant så att de överlappar varandra.
- Blanda sockerkaksmixen med vatten till en jämn smet. Häll smeten ovanpå äpplena och lägg resten av äpplena ovanpå smeten.
- Baka kakan i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut den och sätt på ugnens grill. Sikta florsocker över kakan och ställ in den under grillen tills sockret blivit gyllene, 1-2 minuter. Garnera med lite extra florsocker.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den där är riktigt god och smakrik! Supersmidigt att ha ett paket mix i skafferiet ifall man får oväntat besök och äpplena ligger i fruktskålen och väntar.