Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enklaste äppelkakan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enkel, snabb och jätte god till fikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smörja och bröa in en kakform med löstagbara kanter. Skala och kärna ur äpplena och skär de i tunna skivor. Lägg de sedan i plastpåse och häll över strösocker och kanel. Ruska påsen så allt blandar sig väl och låt ligga kvar medans kaksmeten görs.
  2. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda mjöl och bakpulver i annan bytta och vänd i ägg smeten och tillsätt vattnet. Rör om försiktigt och häll i smeten i formen. Tryck sedan ner äpplena försiktigt runt om.
  3. Grädda i ugnen 200 grader i ca 25 minuter på låg fals. Garnera gärna kakan efter med ett tunnt lager florsocker och servera till kaffet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matmorsan 28 augusti 2009

    Så snabb o så god alla i familjen tyckte om den

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.