Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enklaste chokladglassen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Glass är ju gott och hemlagad glass slår allt! :D På bilden har jag chokladkolasås, det receptet finns också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden fluffig Vispa äggulor och strösocker pösigt Tillsätt kakaon i ägg-sockerblandningen, vispa lite så du får kakaon upplöst ordentligt Vänd ner kakaoblandningen i den vispade grädden Kör glassmeten ca 20 minuter i glassmaskin
  2. Om du inte har glassmaskin så ställer du byttan i frysen och rör i glassen var 20:e minut under första timmen, Glassen är färdig efter c:a 3 timmar i frysen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ametz 19 augusti 2011

    Det här receptet är ett bra grundrecept, för att göra det godare så har jag haft i lite vaniljpulver, halv eller 1 matsked mer kakao och även 2 st daim (Sånadär långa med 2 st 28gram i) innan jag öppnar dom så har dom legat i frysen sen slår jag dom imot spisplattan så det bara blir småbitar utav dom, det går väldigt fort. sen öppnar jag och häller i, enklare kan det inte bli.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.