Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

ENRISDRICKA

 
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Gott, smakar som Fanta + skogsdoft, smakar eventuellt bäst med höst eller vinterris. Med eller utan bär gör det samma

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ½ plastkasse enris + 6 l vatten så det täcker i 1 tim. Sila från riset.
  2. Tillsätt 0,75 l socker , koka tills det löser sig.
  3. Svalna till ca 37°, tillsätt 1/4 pkt jäst, rör om.
  4. Låt stå i rumstemperatur över natten.
  5. Skumma bort översta jästlagret.
  6. Tappa på flaskor med rejäl luftnivå och helst med patentkork. Förvara svalt.
  7. Efter 1-2 dagar tillsätts 5 ml citronsyra direkt i resp flaska.
  8. Låt stå svalt ytterligare 4 dagar, lufta gärna dagligen initialt (högt tryck!).
  9. Rengör flaskhalsen före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.