Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Entrecote

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Något som är gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bearnaisesåsen: Smält (skira) smöret på svag värme till ca 40°. Blanda lök, krossad peppar, dragon och vinäger + 2 msk vatten i en rostfri kastrull och koka ihop tills all vätska kokat in i löken och kryddorna. Du har nu en så kallad bearnaisereduktion.
  2. Låt kastrullen med reduktionen svalna något. Tillsätt 2 msk vatten och äggulorna. Ställ nu kastrullen i ett vattenbad som håller en temperatur av 40-50° och vispa hela tiden utmed kastrullens hela botten tills du får en tjock och fluffig äggkräm.
  3. Ställ kastrullen på en fuktig duk på arbetsbänken och vispa i smöret i mycket små portioner i början. Se till att varje omgång smör blir väl invispad i såsen innan nytt tillsätts. Både när det gäller att vispa upp gulorna och här när smöret vispas i är en vanlig visp att föredra - en elvisp ger för koncentrerad vispeffekt och är därför direkt olämplig.
  4. Smaka av såsen med salt, peppar, persilja och eventuell kalvfond eller HP-sås. Grillning: Elda på utegrillen eller hetta upp en stor grillpanna. Salta aubergine- och squashskivorna på båda sidor med 1 tsk salt ca 30 minuter före grillningen så att en del vätska dras ur.
  5. Inför grillningen torkas skivorna av och penslas med olivolja och kryddas med nymald peppar.
  6. Krydda köttet på båda sidor med salt och nymald peppar. Pensla det väl med olivolja. Lägg på och grilla entrecôterna på högsta värme 2-3 minuter på varje sida i grillpannan.
  7. På utegrillen får du kanske öka på tiden något samt vända och flytta om köttbitarna ytterligare en eller ett par gånger.
  8. Grilla grönsakerna 1-2 minuter på varje sida i het grillpanna och minst den dubbla tiden på utegrillen. Servera allt så nygrillat och varmt som möjligt och bjud bearnaisesås och potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.