Perfekt till grillsäsongen.
Instruktioner
- Tänd grillen så den hinner få fin glöd. Ta köttet ur kylen så det inte är kallt när det ska grillas.
- Tillbehör:
Skär bakpotatisarna i klyftor och koka dem ca 10 min i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av. Koka majskolvarna 5 min, låt svalna och skär dem i bitar. Skiva tomaterna och ansa salladslökarna.
- Sås:
Blanda achiotepasta, limesaft, vatten och kalvfond i en kastrull. Värm försiktigt och tillsätt cayenne och majsstärkelse utrört i lite kallt vatten. Värm såsen under vispning tills den tjocknar. Den bör helst inte koka utan bara sjuda en kort stund. Ställ åt sidan.
- Pensla köttet med olja och salta. Grilla ca 2 min per sida. Pensla potatis, majs, tomater och salladslök med olja och grilla dem kort så de får färg.
- Servera köttet med tillbehören och achiotesåsen.
Publicerat den
31 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar