Få saker slår en riktigt god köttbit. Örtsåsen påminner om en friskare variant av bearnaise med mycket vinsmak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Borsta potatisen och stick några hål i den. Tillaga potatisen i ugnen tills den är mjuk, ca 1 timme.
Skala och finhacka eller riv vitlöken, blanda med 1 msk smör, ställ kallt.
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök, fräs i ½ msk smör i en kastrull utan att det tar färg, ca 2 minuter.
Tillsätt vin och dragon. Låt koka ihop till hälften.
Rör ut maizena i grädden och vispa ner i såsen, låt sjuda ca 2 minuter.
Tillsätt persiljan, smaka av med salt.
- Krydda köttet med 1 krm salt och 1 krm peppar, stek det i 1 msk smör i ca 3 minuter på varje sida.
Servera köttet med sås, potatis och grönsallad.
Publicerat den
15 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar