Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Entrecote med örtsås

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Få saker slår en riktigt god köttbit. Örtsåsen påminner om en friskare variant av bearnaise med mycket vinsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen och stick några hål i den. Tillaga potatisen i ugnen tills den är mjuk, ca 1 timme. Skala och finhacka eller riv vitlöken, blanda med 1 msk smör, ställ kallt.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök, fräs i ½ msk smör i en kastrull utan att det tar färg, ca 2 minuter. Tillsätt vin och dragon. Låt koka ihop till hälften. Rör ut maizena i grädden och vispa ner i såsen, låt sjuda ca 2 minuter. Tillsätt persiljan, smaka av med salt.
  3. Krydda köttet med 1 krm salt och 1 krm peppar, stek det i 1 msk smör i ca 3 minuter på varje sida. Servera köttet med sås, potatis och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.