Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Entrecôte, tomat- och ölmarinerad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Entrecôten med sitt insprängda fett är ett bra grillkött eftersom resultatet blir saftigt och gott. TOMAT- OCH ÖLMARINAD Den här mustiga marinaden sätter fart på smaklökarna, och passar utmärkt som basmarinad till både biffar, entrecôte och fläskkarré,hel eller i skivor. Den kan sparas i kylskåp flera veckor. Barbecuesås finns färdig på flaska att köpa i livsmedelsbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tänd grillen. Lägg köttet i en form och pensla med marinaden. Vänd bitarna någon gång under tiden de ligger där och drar. När glödbädden är lagom grå och het, torka av köttbitarna och lägg dem på oljat galler ca 10 cm ovanför glödbädden. Grilla dem efter egen smak - från 1-3 minuter på var sida och pensla under tiden. Pensla även tomaterna och grilla dem så de blir genomvarma.
  2. Tomat- och ölmarinad: Blanda alla ingredienserna i en burk med skruvlock eller flaska med vid öppning. Skaka om väl och låt stå ett dygn. Skivat kött penslas med marinad och får ligga och dra en kvart före grillningen. Helt kött penslas den sista kvarten av grillningen med marinaden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.