Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Entrecotespett och kikärtssallad med fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grilla american style och skippa tidkrävande marinering. Sätt smak med en kryddig glaze istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kikärtssallad: Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg kikärterna i en rymlig skål. Smula fetaosten. Skala och finskiva rödlöken, strimla snackpaprikan. Tillsätt oliver, paprika och lök. Blanda citronskal, pressad citron, olja, salt och peppar och häll över salladen. Vänd sist ner persiljan.
  2. Skär köttet i kuber, 3-4 cm stora. Blanda salt, socker, paprikapulver, cayennepeppar och vitlök. Lägg kuberna i en skål, strö över hälften av kryddblandningen, blanda ordentligt. Strö över resten av kryddblandningen och blanda igen. Trä upp kuberna på spett och grilla runtom ca 5 minuter sammanlagt.
  3. Servera spetten med kikärtssalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.