Grilla american style och skippa tidkrävande marinering.
Sätt smak med en kryddig glaze istället.
Instruktioner
- Kikärtssallad:
Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
Lägg kikärterna i en rymlig skål. Smula fetaosten.
Skala och finskiva rödlöken, strimla snackpaprikan.
Tillsätt oliver, paprika och lök.
Blanda citronskal, pressad citron, olja, salt och peppar och häll över salladen. Vänd sist ner persiljan.
- Skär köttet i kuber, 3-4 cm stora.
Blanda salt, socker, paprikapulver, cayennepeppar och vitlök.
Lägg kuberna i en skål, strö över hälften av kryddblandningen, blanda ordentligt.
Strö över resten av kryddblandningen och blanda igen.
Trä upp kuberna på spett och grilla runtom ca 5 minuter sammanlagt.
- Servera spetten med kikärtssalladen.
Publicerat den
18 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar