Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Erikas äppelgömma

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lite oväntat och gott blir det med de små bitarna av syltad ingefära i kakan. Nötterna i strösslet kan uteslutas eller ersättas med andra nötter, kokosflingor eller solrosfrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 24 cm i diameter.
  2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa ljust och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, citronskal samt bitar av ingefära och rör ner det i smeten.
  3. Skala äpplena och skär i tärningar. Lägg hälften av äpplena i smeten och häll den i formen. Lägg resten av äppeltärningarna på toppen. Strö över hackade hasselnötter, pärlsocker och kokosflingor.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Prova med en sticka att den är torr. Servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.