Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Erikas vetebröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett gott och enkelt bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skall jäsa i 40 minuter Fördela och platta ut degen i en långpanna ( ta gärna en stor långpanna så blir den inte så tjock). Bred fyllningen över degen
  2. Fyllning: 150 g smör ej smält 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 100 g philadelfiaost jäs ytterligare 30 minuter
  3. Pensla med ägg och strö över pärlsocker
  4. Grädda i 225 grader i 15 minuter

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matkarin 16 mars 2010

    Idag har jag bakat detta vetebröd och jag undrar om det verkligen ska vara bara 11 dl vetemjöl i degen. Den blir ju så lös så hur ska man kunna bre på den ganska hårda fyllningen? Jag ökade på med 3 dl mjöl och då fungerade det. Gott blev det iaf.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.