- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Den här tårtan har min son Erik och jag hittat på. Vi gillar bananer, choklad och marsipan men hittade inget passande recept. Det blev succé.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och bröa en rund springform ca 25 cm i diameter.
- Botten:
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Grädda på nedersta falsen i ca 40 min. Prova med sticka om den är klar.
- Fyllning 1:
Blanda smält smör och kakao i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
- Dela den kalla tårtbotten i tre delar. Lägg den gräddade sidan uppåt så blir inte tårtan torr. Bred på chokladfyllning på den första delen. Spara lite fyllning så det räcker att bre runt tårtan när den är hoplagd.
- Fyllning 2:
Lägg skivade bananer och vispad grädde på nästa botten. Lägg på överdelen med den gräddade sidan mot bananfyllningen.
- Toppen:
Bred chokladkräm runt om och vispad grädde på ovansidan lite toppigt. Färga marzipanen gul och kavla ut den till en ca 2-3 mm tjock platta stor så den täcker tårtan. Det är lätt att kavla om man "mjölar" med florsocker. Smält chokladen i mikron på låg effekt i en fryspåse och klipp ett litet hål i påsens hörn så det går att spritsa. Fäst skumbananer runt och ovanpå tårtan med smält choklad. Ringla choklad över tårtan och avsluta med att sikta lite florsocker på toppen.
Publicerat den
10 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantatsisk tårta! God och komplett på alla vis!
Tack, vad roligt !!