Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eriks banantårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den här tårtan har min son Erik och jag hittat på. Vi gillar bananer, choklad och marsipan men hittade inget passande recept. Det blev succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader Smörj och bröa en rund springform ca 25 cm i diameter.
  2. Botten: Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Grädda på nedersta falsen i ca 40 min. Prova med sticka om den är klar.
  3. Fyllning 1: Blanda smält smör och kakao i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
  4. Dela den kalla tårtbotten i tre delar. Lägg den gräddade sidan uppåt så blir inte tårtan torr. Bred på chokladfyllning på den första delen. Spara lite fyllning så det räcker att bre runt tårtan när den är hoplagd.
  5. Fyllning 2: Lägg skivade bananer och vispad grädde på nästa botten. Lägg på överdelen med den gräddade sidan mot bananfyllningen.
  6. Toppen: Bred chokladkräm runt om och vispad grädde på ovansidan lite toppigt. Färga marzipanen gul och kavla ut den till en ca 2-3 mm tjock platta stor så den täcker tårtan. Det är lätt att kavla om man "mjölar" med florsocker. Smält chokladen i mikron på låg effekt i en fryspåse och klipp ett litet hål i påsens hörn så det går att spritsa. Fäst skumbananer runt och ovanpå tårtan med smält choklad. Ringla choklad över tårtan och avsluta med att sikta lite florsocker på toppen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • midsommaren 7 november 2011

    Fantatsisk tårta! God och komplett på alla vis!

  • morotsmonstret 8 november 2011

    Tack, vad roligt !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.