Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Erlings Afrikana

 
Skriv ut

När vi blir bortbjudna på middag hos mina föräldrar ber jag alltid pappa göra arfikana - det är så gott! Självklart gör jag den ofta här hemma också, men det är något speciellt när pappa gör den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skiva löken och moroten och dela fläskfilén/kycklingen i mindre bitar (vegobitarna behöver ej delas).
  2. Pressa vitlöken. Detta ska fräsas ihop med curry och när allt har fått färg och mjuknat något är det dags att hälla på grädde, mjölk och maizena. Har du ingen maizena kan du blanda mjölken med 2 matskedar mjöl istället.
  3. Släng i en buljongtärning och mango chutney och låt småputtra en stund.
  4. Görs grytan på kött kan det puttra lite längre. Qourn och andra vegetariska grytbitar har dock en egenhet att bli ganska torr och sönderdelad om man låter den stå för länge.
  5. Svårare än så var det inte! Servera tillsammans med ris och de olika tillbehören.
  6. Bon Apetit!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.