Underbart gott till kräftskivan på sommaren eller till den mindre festen eller minglet.
Instruktioner
- Kräftmarinad:
Lägg kräftorna i en stor skål eller hink. Finhacka vitlöken och chilifrukterna. Skiva limen och pressa dessa över kräftorna innan skivorna läggs i.
Blanda i rapsoljan och smaksätt med flingsalt.
Blanda allt noga och låt kräftorna stå i marinaden över natten. Woka sedan kräftorna i en stor panna över grillen/öppen eld alternativt ungstek i 225 grader i 10-15 min.
- Såsbas:
Separera äggulorna från äggvitan och lägg gulorna i en bunke. Häll i rapsoljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Häll sedan i olivoljan på samma sätt. Tillsätt sedan den vita balsamivo vinägern och smaksätt med salt och peppar från kvarn. Blanda allt sammans väl. Såsbasen räcker till tre olika såser.
- Saffransås:
Blanda en tredjedel av såsbasen med två paket saffran och blanda väl. Låt sedan såsen stå i kylen innan servering.
- Vitlöks- och citronsås:
Finhacka vitlöken och mosa den tillsammans med flingsalt tills det blir en vitlöksmassa. Blanda vitlöksmassan med såsbasen. Smaksätt med vit balsamico vinäger och finhackat citronskal.
- Ajvar- och basilikasås:
Blanda såsbas med Ajvar Relish och smaksätt med finhackad basilika.
- Tips! Gör gärna såserna dagen innan så de får stå och mogna och därmed ge bättre smak.
Publicerat den
13 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar