Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ersbackens Apelsinsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Bästa såsen till stekt och grillad kyckling, gudomlighet i flytande form!

Ingredienser

Instruktioner

Sjud socker och vatten på låg temperatur till det blivit en klar vätska. Sjud ytterligare någon minut. Pressa apelsinerna på saft, spara skalet från en apelsin, försök att få stora skalbitar med så lite vitt som möjligt. Tillsätt den pressade saften, vinägern och skalen. Låt sjuda någon minut, plocka därefter ut skalen. Låt dom inte ligga kvar för länge då kan det bli lite beskt. Tillsätt soya/kalvfond. Koka upp och red av såsen med maizena. Klicka sedan i Smöret, börja med ca 25 g Om det behövs, smaka av såsen med salt/peppar/mer soya/vinäger och kanske en klick smör. Passar som bäst till Stekt kyckling med rosmarin och rostade rotfrukter. Om man vill kan man även experimentera med lite apelsin-likör. Smaklig Måltid önskar Ersbacken!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.