Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ersbackens Chokladkola med apelsin

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

-Klassisk kola med en julig twist!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält 100 g smör i en kastrull, blanda i kakaon, se till att det blir klumpfritt. Tillsätt Grädde, sirap, socker och apelsinsaften. Koka i minst 12 minuter. Koka häftigt under hela tiden. Har du inte en digital termometer så ställ gärna en klocka. Smeten skall hålla 120-125 grader. Då får man en bra konsistens på kolan.
  2. Efter 12 minuter kan du göra ditt första kulprov, droppa ner lite smet i ett glas med kallt vatten. Kan du forma en liten kula av smeten så är den klar, annars får den koka vidare några minuter till. Men det går fort så gör ett kul-prov i minuten.
  3. När du är nöjd så ta av från plattan och klicka i en msk smör och det rivna apelsinskalet. Häll smeten i knäckformar eller häll ut på ett bakpapper i ett ugnsbläck. Vill man kan man göra som jag har gjort, en kola-rulle som är lätt och rolig att ge bort! Lägg i så fall på ett bakpapper till när smeten SVALNAT.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.