Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ersbackens Limesorbét

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

Grym sommardessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att finriva av skalet från frukterna, lägg i en stor kastrull. Slå på sockret och vattnet och låt sjuda tills allt socker är upplöst dock minst 10 minuter.
  2. Frys nu sockerlagen tills den blir tjockare, ca 4-5 timmar i frysen. Ta ut sockerlagen, den ska inte vara hårdare än att det går att röra ner äggen. Vispa äggvitorna pösigt. Vispa ner i sockerlagen tillsammans med saften från frukterna och eventuellt överblivet skal.
  3. Frys igen och låt den gärna stå över natten.
  4. Serveras med fördel tillsammans med nåt sött, t.ex. en brownie.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.