Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Escoffiers Hollandaissås – LCHF

 
Skriv ut

Auguste Escoffiers recept på Sauce Hollandaise - i princip rakt av. Arbetsbeskrivningen är tagen från hans text.Enda anpassningen som gjorts är att råvarorna brutits ur Beskrivning och lagts i Ingredienser – i originaltexten är de blandade i löptext.

Ingredienser

Instruktioner

  1. I en kastrull blandas äggulor, vatten, salt och vitpeppar. Kastrullen sättes på liten låga. Smöret tillsättes i små portioner och hoparbetas med äggulorna medelst en liten såsvisp. Under denna procedur tillsättes då och då en msk vatten.
  2. Denna sås bör vara på samma gång tjock och lätt. För att så skall bliva fallet måste värmen så avpassas att önskad beskaffenhet ernås redan under smörets blandning med äggulorna.
  3. Såsen smaksättes med finsalt och några droppar citronsaft. Passeras genom silduk eller fint durkslag ( chinoise ).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.