Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Espressokaka

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna espressokaka är lättgjord och smälter i munnen. Receptet är översatt från finska och på finska heter kakan "Suussa Sulava Espressokakku" som betyder "Espressokaka som smälter i munnen". Hos oss förkortas den till SSE-kaka även på svenska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn smöret i en rätt stor kastrull (jag brukar använda en 2L kastrull)
  2. Smält chokladen. Vispa farinsockret och äggen.
  3. Blanda mjölet och kakaopulvret.
  4. Blanda chokladen i smöret och blanda espresson i choklad-smörblandningen. Tillsätt äggvispet i chokladblandningen. Sikta i mjölet och rör till en slät massa.
  5. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant (Jag använder en form med diameter 26cm)
  6. Grädda i 150 °C i ca 15 minuter.
  7. Låt svalna och servera med hemgjord vitchokladglass (kan ersättas med köpt vaniljglass). Vill man lyxa till det ringlar man över lite mockasabayon och chokladsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.