Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Espressokaka à la Lilly

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En riktig godsak som serveras med jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant 23 cm i diameter.
  3. Rosta mandel och nötter i en torr stekpanna tills de får färg.
  4. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och kaffepulver. Rör i äggen ett i taget och till sist nötter och mandel blandat med mjölet.
  5. Häll smeten i formen och grädda i 25 minuter. Låt kakan kallna.
  6. Ringla över smält choklad och strö över några cashewnötter. Servera med jordgubbar och Vaniljkesella.
  7. Tips! Kakan håller ca 2 veckor i kyl och går även bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.